Neem contact met ons op:  info@multiplexoutlet.nlTelefoon 0102232221
NL | EN
Multiplex berken is een populaire soort multiplex


Multiplex is een zeer veel gebruikte houtsoort. Het kenmerk van multiplex is dat de houtsoort niet uit massief hout bestaat, maar uit fineer. Dit zijn dunne lagen hout die kruislings op elkaar worden verlijmd en onder hitte worden samengeperst. Naast multiplex wordt ook wel eens de term triplex gebruikt. Het verschil tussen beide soorten, is dat het bij triplex gaat om drie lagen fineer en bij multiplex om minimaal vijf lagen fineer. Voor het fineer kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt. Een van de meest populaire multiplex soorten is multiplex berken, waarbij de fineerlagen uit berkenhout bestaan.

De voordelen van berken multiplex kopen


Waarom zou u berken multiplex kopen? Berken multiplex is niet voor niets zo populair. Dit heeft te maken met diverse factoren. Zo is de houtkleur van berkenhout wit tot licht gekleurd en deze natuurlijke houtkleur wordt erg gewaardeerd. Tevens is berken multiplex zeer sterk hout. Mede door de kruislingse verlijming van het fineer, ontstaat er een zeer sterk plaatmateriaal. Hoe meer lagen fineer er op elkaar zijn verlijmd, des te sterker de plaat wordt. In vergelijking met massief hout, is berken multiplex zelfs nog sterker. Berken multiplex hoeft overigens niet alleen uit berkenhout te bestaan. Berken multiplex kan ook zo genoemd worden als de buitenste lagen uit berken bestaat en de binnenste lagen uit een andere houtsoort.

Multiplex berken kopen bij Multiplex Outlet


Bent u op zoek naar multiplex berken? Dan kunt u multiplex berken kopen bij Multiplex Outlet. Als specialist in diverse soorten plaatmateriaal, kunt u ook bij ons terecht voor uw multiplex berken. Wij hebben multiplex berken in diverse soorten afmetingen in ons assortiment en ook in verschillende soorten diktes. Let u ook op de kwaliteitsaanduidingen die wij bij ons multiplex plaatmateriaal vermelden. Dit stelt u in staat om multiplex berken van de allerhoogste kwaliteit te bestellen.