Neem contact met ons op:  info@multiplexoutlet.nlTelefoon 0102232221
NL | EN
Multiplex watervast voor buitentoepassingen


Doordat multiplex bestaat uit meerdere aan elkaar verlijmde en samengeperste fineerlagen, wordt er een zeer sterke houten plaat gecreëerd. Naast het feit dat multiplex zeer sterk is, is multiplex ook brandveilig en in grote mate bestand tegen vocht. Maar wilt u veelvuldig multiplex buiten gebruiken, dan moet u zeker letten op welk soort multiplex u koopt. Niet alle multiplex plaatmateriaal is even watervast. Sommige platen kunnen wel buiten gebruikt worden, maar dan in een beschutte omgeving. Weer andere multiplex platen zijn dan alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken in vochtige ruimtes, zoals een badkamer. U moet dus gaan voor multiplex watervast, als u multiplex voor buitentoepassingen wilt gebruiken.

Watervaste multiplex heeft goede eigenschappen


Watervaste multiplex wordt ook wel WBP multiplex genoemd. WBP is een Engelse afkorting en staat voor ´Water Boiled Proof´. Alleen deze multiplex platen zijn goed om buiten te gebruiken. Overigens moet u niet denken dat watervaste multiplex voortdurend watervast is. Dit is met alle soorten multiplex het geval. Daarom wordt multiplex ook vaak gebruikt voor tijdelijke constructies of voor constructies die afgewerkt worden met een ander soort materiaal. In het laatste geval blijft het multiplex beschermd en kan het gerust een lichte vorm van vocht aan. Het is dus ook niet aan te raden om watervaste multiplex voortdurend in een vochtige omgeving te gebruiken, u kunt dan beter gaan voor een houtsoort die hier wel tegen bestand is. Een bekend voorbeeld waarvoor watervaste multiplex goed kan worden gebruikt, is als dakbeschot waarover dakbedekking komt of een aftimmering voor een dakkapel.

Watervaste multiplex kopen bij Multiplex Outlet


Heeft u buitenconstructies waar u watervaste multiplex voor wilt gebruiken? Dan kunt u uw watervaste multiplex kopen bij Multiplex Outlet. Wij leveren voor u verschillende soorten multiplex, waaronder watervaste multiplex in diverse lengtes, breedtes en diktes. U heeft bij ons dus meer dan voldoende keuze. Heeft u multiplex met een afwijkende maat nodig? Dan is het mogelijk om uw watervaste multiplex door ons op maat te laten zagen. Uiteraard zorgen wij ongeacht de grootte van uw bestelling, voor een snelle en correcte levering op de werkplaats of bouwwerf.