Neem contact met ons op:  info@multiplexoutlet.nlTelefoon 0102232221
NL | EN
Wat kunt u met een OSB-3 plaat?


Voor diverse toepassingen, zoals het aftimmeren van wanden, vloeren en daken worden veelal multiplex platen gebruikt. Maar multiplex wordt steeds vaker ingewisseld voor OSB. OSB staat voor Oriented Strand Board. Een OSB plaat bestaat meestal uit drie lagen met houtvezels. De buitenste houtvezels lopen evenwijdig aan de plaatlengte en de houtvezels in de binnenzijde liggen juist dwars gericht op de lengterichting. Met een lijm of bindmiddel worden de houtvezels bij elkaar gehouden. OSB heeft betere isolerende eigenschappen en betreffende de sterkte doet OSB niet onder voor multiplex. Alleen het productieproces van OSB is veel energiezuiniger en dus ook goedkoper. Er zijn diverse kwaliteiten OSB platen te koop, waaronder een OSB-3 plaat.

U kunt OSB-3 buiten gebruiken


OSB platen zijn te verkrijgen in diverse kwaliteiten. De kwaliteit wordt aangegeven met een cijfer, die loopt van 1 t/m 4. Betreffende de kwaliteit is OSB-3 een zeer populair plaatmateriaal. OSB-3 kan buiten gebruikt worden. De plaat kan zwaar belast worden en kan naast buiten, ook binnen worden toegepast. Wilt u dus een constructie wind- en waterdicht maken, dan maakt u een goede keuze met OSB-3. OSB-3 platen zijn dus goed te gebruiken om buitenwanden te maken en zonder dat vocht hier een invloed op heeft. Mede door de goede isolerende eigenschappen, zorgt u ook nog voor een goede isolatie. Een andere toepassing waar OSB-3 veel voor gebruikt wordt, zijn ondervloeren. Doordat OSB-3 sterk is, kan er gewoon overheen gelopen worden en verkrijgt u naast een goede thermische isolatie ook een goede akoestische isolatie.

OSB-3 platen buiten gebruiken? Koop OSB-3 bij Multiplex Outlet


Wilt u OSB-3 platen buiten gebruiken? Dan kunt u voor uw OSB-3 platen terecht bij Multiplex Outlet. Wij verkopen OSB-3 in verschillende diktes, lengtes en breedtes. Heeft u te maken met afwijkende maten? Dan is het mogelijk om uw OSB-3 platen door ons op maat te laten zagen. Tevens leveren wij de OSB-3 platen bij u thuis of op de werkplaats af, door heel Nederland, maar ook in Europa. Neem daarom een kijkje in onze webshop en bekijk ons assortiment OSB-3 platen.