Neem contact met ons op:  info@multiplexoutlet.nlTelefoon 0102232221
NL | EN
De vele mogelijkheden met een underlayment plaat


Underlayment platen zijn houten platen die bestaan uit meerdere lagen houtfineer. Het aantal lagen bestaat uit een oneven aantal, meestal drie of vijf. Underlayment platen met drie lagen wordt in de regel triplex genoemd en met vijf lagen multiplex. De kracht van underlayment platen zit hem in het feit, dat de fineerlagen kruislings op elkaar zijn gelijmd. Hierdoor heeft vocht nauwelijks invloed, kan de plaat niet kromtrekken of barsten en ontstaat er een zeer sterke plaat die voor allerlei constructietoepassingen geschikt is. De meeste underlayment platen zijn voorzien van een groef, waardoor ze strak tegen elkaar aanliggen.

Voor welke constructie wil u een underlayment plaat kopen?


Naast steen en beton, kunt u ook hout voor constructies gebruiken. Van steen en beton is bekend dat het sterke materialen zijn. Hout is ook sterk, maar er moet wel op gelet worden met welk hout er wordt gewerkt. Niet alle houtsoorten zijn bijvoorbeeld geschikt voor wand-, vloer- en dakconstructies. Dikwijls vormt underlayment een onderliggende laag waarop een afwerking komt, zoals een betimmering, gipsplaat, tegels of een isolatiemateriaal. Hier hoeft u bij een underlayment plaat kopen geen zorgen over te maken. De verschillende lagen fineerhout, zijn in de regel nog sterker dan wanneer u massief hout gebruikt. Over de lengterichting is massief hout sterk, in de breedterichting is er een grotere kans op scheuren in het hout. Underlaymentplaten zijn altijd sterker en zijn daarom het ideale materiaal voor een aftimmering of een constructie.

Uw underlayment kopen bij Multiplex Outlet


Wilt u underlayment kopen, neemt u dan eens een kijkje in het assortiment van Multiplex Outlet. Bij ons vindt u vele soorten underlayement platen van verschillende kwaliteiten. Tevens leveren wij onze underlayment platen aan zowel bedrijven in de houtverwerkende industrie, als aan particulieren. Soms heeft u voldoende aan standaard afmetingen, maar soms heeft u misschien afwijkende maten nodig. Hier hoeft u niet zelf mee aan de slag, wij zagen de underlayment platen op de door u gewenste afmetingen, ook als er bepaalde details in moeten voorkomen. Vertrouw daarom op onze service en bestel gemakkelijk uw underlayment in onze webshop.